TRST I VENECIJA

TRST I VENECIJA

TRST – DVORAC MIRAMARE – VENECIJA

14.-15.4.2018.

 1. dan: MONTE GRISA – TRST – DVORAC MIRAMARE

Polazak iz Varaždina s parkirališta kod groblja u 4,30 sati, te iz Čakovca s autobusnog kolodvora u 5.00 h,.Slijedi putovanje u pravcu Slovenije i kroz slikovite pejzaže susjedne države do glasovitog svetišta Kraljici Mira, koje se nalazi na uzvisini iznad grada Trsta. Od svetišta se šire vidici i najspektakularniji pogled na Trst, Tršćanski zaljev, Istru i Alpe. Svetište na Monte Grisi izgrađeno je na dodiru Istoka i Zapada, kao zavjet tršćanskog biskupa za spas grada kojemu je prijetilo uništenje uslijed razvoja ratnih zbivanja na kraju Drugog svjetskog rata. Nakon odmora, duhovne okrjepe i vizura tršćanske okolice, slijedi odlazak u grad Trst u kojemu se susreće Sredozemlje i Alpe te u kojemu se osjeća carski sjaj Austro-Ugarske Monarhije. Razgled grada započinje na tršćanskoj rivi nakon koje slijedi šetnja Trgom ujedinjenja na kojem se nalazi Gradska vijećnica i fontana koja simbolizira četiri kontinenta te dalje do Trga Ponte Rosso. Nakon slobodnog vremena slijedi slikovito putovanje uz obalu Tršćanskog zaljeva uz koju se izmjenjuju raznoliki oblici obalnog reljefa koji su prošarani mediteranskim raslinjem sve do najromantičnijeg dvorca na svijetu – MIRAMARE; romantičan dvorac i perivoj, ljubavno gnijezdo carske obitelji iz Beča, nalazi se nedaleko od Trsta. Nakon razgleda dvorca planirano je slobodno vrijeme za šetnju perivojem dvorca i razgled raznolikog ukrasnog i mirisnog raslinja koje djeluje opuštajuće i svojevrsna je aromaterapija.

Poslije razgleda romantičnog dvorca i perivoja, slijedi odlazak do Lida di Jesola, glasovitog turističkog mjesta nadomak Venecije koje ima više od 10 km dugu plažu. Smještaj u hotelu 3*** i večera. Nakon večere predlažemo večernju šetnju rivom ili odlazak u nekih od brojnih restorana s glazbom. Noćenje.

 1. dan: VENECIJA

Odlazak iz hotela oko 8.30h do mjesta Punta Sabbiona odakle kreću brodice za Veneciju. Plovidba brodicom od Punta Sabbione do samog središta Venecije s pogledom na brojne otoke traje oko pola sata. Začudna ljepota otoka i drevnih utvrda koji su kao biserna ogrlica uresili lagunu, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim – prizori pred kojima zastaju pogledi i koji svojom ljepotom oduševljavaju. Grad Venecija je sinonim za jedinstvenu profinjenost u arhitekturi. U svojim njedrima čuva planetarno poznata kulturna bogatstva. Tu se nalaze najslavnije građevine za koje su čuli i oni koji nikada nisu bili u Veneciji: zvonik sv. Marka, bazilika sv Marka, Duždeva palača, most Rialto, teatar La Fenice… Jedinstven je i nezaboravan prijevoz venecijanskim kanalima, na Gondolama – najslavnijim simbolom grada na vodi. Nakon razgleda u pratnji vodiča te slobodnog vremena, oko 17 h uslijedit će povratak iz Venecije brodicom do Punta Sabbione. Od Punta Sabbione autobusom slijedi povratak prema Čakovcu. Uz kraće stanke, dolazak u Čakovec/ Varaždin planiran je u kasnim večernjim satima.

 

                                     Slikovni rezultat za slike venecija                          Slikovni rezultat za slike venecija                                   Slikovni rezultat za slike venecija

 

 

                                                                                 CIJENA ARANŽMANA: 630,00 kn

 

U cijenu je uključeno:

 • prijevoz turističkim autobusom

 • pratnju turističkog pratitelja

 • razglede prema programu

 • 1 polupansion u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi

 • organizaciju I jamčevinu

 

U cijenu nije uključeno:

 • troškovi osobne prirode

 • turistička taksa u hotelu 1,5 – 2,- Eur na licu mjesta

 • ulaznica za dvorac Miramare 10,- Eur po osobi na licu mjesta

(do 18 godina besplatno, od 18-25 godina 8,- Eur)

 • vožnja brodom do/od Venecije – 13,- Eur po osobi na licu mjesta

 

 

Aranžman je rađen dana 31.1.2018. na bazi minimalno 45 osoba I u slučaju promjene kalkulativnih elemenata agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja.

Opći uvjeti o putovanjima turističke agencije Jakopić travel sastavni su dio ovog aranžamana.

 

 

 

Jakopić travel, 040 396 090; 099 230 2223, info@jakopic-travel.hr

 

 

 

 

 

 

Dvorac Miramare

Cijena: 630,00
Datum: 14.-15.4.2018.
Lokacija: Italija

Dodatno

Polupansion u hotelu 3*

Podijeli program

Rezerviraj

Rezerviraj program - TRST I VENECIJA

Posljednji programi

Mostar

Mostar i Međugorje

hotel SUnce 4**** Neum

Cijena: 599,00 kn
Datum: 14.-15.4.2018.
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kategorija:
Trieste_miramare

TRST I VENECIJA

Dvorac Miramare

Cijena: 630,00 kn
Datum: 14.-15.4.2018.
Lokacija: Italija
Kategorija:
Kalos Vela luka

Ljetovanje – Korčula

Prijevoz autobusom

Hotel Kalos Vela luka

Cijena: od 2650,00 kn
Datum: 30.7.-6.8. i 12.8.-22.8.2018.
Lokacija: Hrvatska
Kategorija:
s