Toskana i Cinque Terre

Toskana i Cinque Terre

TOSKANA, FIRENCA, CINQUE TERRE, PISA I LUCCA – 3 dana autobusom

01.06. – 03.06.2018.

 

 

 Vrijednost više: polupansioni i izleti uključeni u cijenu

 

1. dan ČAKOVEC – FIRENCA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Čakovca dan ranije u 23.00 sata, te iz Varaždina u 23.30 sati Slijedi ugodna vožnja do Firence. Dolazak se očekuje oko 9.00 sati. Točnije do Prata odakle idemo vlakom 15 minuta do samog centra Firence. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Poslijepodne slijedi razgled Nacionalne biblioteke i Biblioteke delle Oblate (ili neke druge) – vođenje na engleskom jeziku ili slobodno vrijeme za vlastite programe. U 18.00 sati povratak vlakom 45 minuta do Montecatini Terma, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

1. dan MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME

Doručak. Slijedi vožnja prema NP Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka je Manarola s predivnom prirodnom lukom na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret s Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijeneći poglede ljepotom svojim živih i strastvenim bojama. Pauza za kavu. Nastavljamo prema najvećem od pet mjesta – iznimno lijepom i simpatičnom selu Riomaggiore. Na samoj stanici nalazi se velika slika koja prikazuje život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica bore se protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

 

3. dan MONTECATINI TERME – LUCCA – PISA – ČAKOVEC

Doručak. Odlazak do obližnje Lucce. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi sa krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u Hrvatsku i dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 1.690 kn

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

 • smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona (doručak i večera); (večera se sastoji od paste, glavnog jela i deserta; svakako nije švedski stol, ali bude sasvim dovoljno),

 • razgledavanja prema programu,

 • pratitelja tijekom putovanja,

 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja,

 • povratna karta za Firenzu vlakom, usluga lokalnog vodiča te slušalice za razgled grada

 • izlet vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) s ulaznicom u Nacionalni park

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),

 • boravišna pristojba 1 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*,

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn,

 • putno zdravtsveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja

 

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta

 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 5%

 

Aranžman je rađen dana 20.2.2018. na bazi minimalno 45 putnika i u slučaju kalkulativnih promjena agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkaza putovanja. Opći uvjeti o putovanjima turističke agencije Jakopić travel sastavni su dio ovog aranžamana.

Mogućnost plaćanja na obroke u gotovini i svim karticama do odlaska, a PBZ karticama do 12 rata.

 

Informacije i rezervacije: Jakopić travel 040 396 090; 099 230 2223, info@jakopic-travel.hr

 

 

Firenca, Pisa, Lucca

Večere i izleti uključeni

Cijena: 1690,00
Datum: 1.-3.6.2018.
Lokacija: Italija

Dodatno

Podijeli program

Rezerviraj

Rezerviraj program - Toskana i Cinque Terre

Posljednji programi

SIena 2

Firenca i Siena

Pisa i Lucca

Večere i izleti uključeni u cijenu

Cijena: 1590,00 kn
Datum: 31.5.-2.6.2018.
Lokacija: Italija
Kategorija:
Ponte Vecchio at night, Florence.

Toskana i Cinque Terre

Firenca, Pisa, Lucca

Večere i izleti uključeni

Cijena: 1690,00 kn
Datum: 1.-3.6.2018.
Lokacija: Italija
Kategorija:
Mostar

Mostar i Međugorje

hotel SUnce 4**** Neum

Cijena: 599,00 kn
Datum: 14.-15.4.2018.
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kategorija:
s