PRAG I ČEŠKY KRUMLOV

PRAG I ČEŠKY KRUMLOV

PRAG I ČEŠKY KRUMLOV

26.-28.4.2019.

3 dana autobusom

 

1. Dan: VARAŽDIN – ČAKOVEC – PRAG
Polazak autobusa u 23: 30 (četvrtak na petak) s parkirališta kod SPARa na Banfici u Varadžinu, te s Autobusnog kolodvora Čakovec 00:15. Vožnja udobnim turističkim autobusom do Praga uz pauze na putu prema potrebi. Po dolasku iza 10,00 sati, slijedi kratak predah i razgled Zlatnoga Praga cca 4 sata u pratnji lokalnog vodiča; panoramska vožnja gradom do Hradčana, zatim slijedi šetnja gradom pored Praškog dvorca, oko Katedrale Sv. Vita do prekrasne barokne Wallensteinske palače. Šetnja Malom stranom, Karlovim mostom, Starim mestom do Vaclavskih namesti. Slobodno za ručak u vlastitom aranžmanu i posjetu nekom od muzeja. Odlazak u hotel. Smještaj u dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama (prema odabiru). Večera. Noćenje.

2. DAN – PRAG

Doručak i oko 9,00 sati odlazak do Muzeja igračaka, koji ima privremeno sjedište zbog obnove. Kroz podne nemojte propustiti posjetiti umjetni otok Kampa na Vltavi kojeg zovu praškom Venecijom. Nalazi se tik do Karlovog mosta. Prošećište parkom, fotografirajte atrakcije poput Puzajućih beba i Žutih pingvina kontroverznog češkog umjetnika Davida Černýja, Lenonovog zida, Muzeja umjetnosti… na otoku ima i nekoliko restorana, idealno za ručak. Poslijepodne je predviđeno za posjet Muzeju voštanih figura, te slobodno za vlastite programe. Predlažemo razgledati Židovsku četvrt (iako muzeji subotom nisu otvoreni).

Povratak u hotel na večeru i noćenje.


3. Dan: PRAG – ČEŠKI KRUMLOV – ČAKOVEC – VARAŽDIN
Doručak. Odjava iz hotela i oko 8,00 sati polazak iz Praga prema Češkom Krumlovu. Dolazak u Krumlov, prekrasni srednjovjekovni grad pod zaštitom UNESCO-a okružen rijekom. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskim središtem koje je u potpunosti onakvo kakvo je bilo u srednjem vijeku. Nakon razgleda grada slobodno za ručak u vlastitom aranžmanu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Povratak oko ponoći.

 

CIJENA = 980,00 kn – hotel Klaret ***

djeca do 15 godina u trokrevetnoj sobi s 2 roditelja 950,00 kn

djeca do 15 godina u četverokrevetnim sobama s 2 roditelja 920,00 kn

 

Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom u kojem su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja
2 polupansiona u hotelu u dvokrevetnoj sobi ili prema izboru
turističkog pratitelja tijekom puta
razgled Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i pripreme aranžmana

Cijena ne uključuje:
ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju, te javni prijevoz

ulaznice za Muzej igračaka 20,00 kn , za djecu do 15 godina gratis

ulaznice za Muzej voštanih figura 60,00 kn za odrasle, 40,00 kn za djecu

/moguća uplata u agenciji ili na licu mjesta u CZK/ – prema dogovoru

doplate za jednokrevetnu sobu – na upit

osiguranje od otkaza na upit

putno zdravstveno osiguranje – 18,00 kn po osobi Wiener (pokriće do 15.000,- Eur)

(datum rođenja i OIB potrebni za osiguranje)

ČEŠKA – dobro je znati

Republika Češka prostire se na oko 78 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Zapadnim dijelom proteže se velika nizina uz rijeke Labu i Vltavu, koja je okružena niskim planinama Krkonoše, dok je istočni dio zemlje brdovit. U povijesno-političkom smislu zemlja se dijeli na tri regije: Češku, Moravsku i Šlesku. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Česi (90 posto). Glavni grad Prag smjestio se na rijeci Vltavi. Predstavlja važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje, te je nezaobilazna odrednica milijuna turista iz cijeloga svijeta. Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 25 kruna), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv. „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 24 czk. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Praški dvorac veliki krug 350 czk, Praški dvorac Mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom)… Suveniri: češki kristal Bohemia Crystal,Becherovka, poznato češko piva (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od ‘običnih’ trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici V Pruhledu 9
162 00 Praha 6 , telefon 00420 235 090 801
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak-petak 9:00-12:00

Dežurni telefon za hrvatske državljane +420 602 354 986

(za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):

 Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

 ODGOVORNI ORGANIZATOR: JAKOPIĆ TRAVEL ČAKOVEC, K.Zrinski 2, 40000 Čakovec,

ID: HR-AB-40-870088217, polica osiguranja od odgovornosti 804058147 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane 804058538 uplaćene kod Euroherc osiguranje d.d.

 

PLAĆANJE: OBROČNO DO ODLASKA GOTOVINOM ILI KARTICAMA,

VISA PBZ I AMERICAN EXPRESS DO 12 RATA

Za ovo putovanje potrebna je važeća osoba iskaznica ili putovnica.

Program je izrađen 22.2.2019. na bazi min. 40 osoba, max 48 osoba u autobusu i u slučaju promjene kalkulativnih elemenata agencija zadržava pravo promjene cijene. Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja agencije Jakopić travel. Predviđeni odmori na putu svakih 2 – 2,5 sata,program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu

Kontakt: 040 396-090; 099/230 2223; info@jakopic-travel.h

Prilagođen program obiteljima!

Večere uključene u cijenu!

Cijena: 980,00
Datum: 26.-28.4.2019.
Lokacija: Češka

Dodatno

Polupansioni

Podijeli program

Rezerviraj

Rezerviraj program - PRAG I ČEŠKY KRUMLOV

Posljednji programi

Dvorci Bavarske

MÜnchen i dvorci Bavarske

Ulaznice uključene!!!

Večera u pivnici uključena!

Cijena: 1290,00 kn
Datum: 20.-21.06.2019.
Lokacija: Njemačka
Kategorija:
Prague

PRAG I ČEŠKY KRUMLOV

Prilagođen program obiteljima!

Večere uključene u cijenu!

Cijena: 980,00 kn
Datum: 26.-28.4.2019.
Lokacija: Češka
Kategorija:
Dubro9vnik

Dubrovnik, Neum

i Međugorje

Cijena: 1.050,00 kn
Datum: 1.-3.5.2019.
Lokacija: Hrvatska, B i H
Kategorija:
s