MÜnchen i dvorci Bavarske

MÜnchen i dvorci Bavarske

MÜNCHEN I DVORCI BAVARSKE

2 dana autobusom

20.-21.6.2019.

 

                                                            

 

 

 

 

1. dan    VARAŽDIN – ČAKOVEC – MüNCHEN – HOTEL

Polazak autobusa iz Varaždina s parkirališta kod SPARa na Banfici u 01:30 sati, te iz Čakovca ispred Međimurje plina u  02.00 sata. Slijedi vožnja preko Slovenije i Austrije u smjeru Munchena. Imamo cca 500 km i oko 10 sati stižemo u bavarski glavni grad. Naša prva postaja će biti BMW muzej. Nakon razgleda, oko 12,00 sati, odlazimo na Marienplatz, okružen Novom i Starom vijećnicom. Na svega nekoliko koraka od ovog trga nalazi se Petrova crkva u Münchenu, najstarija crkva starog dijela grada čija prva gradnja potječe još iz romanike. Južno od toga je Asamova crkva, čija je unutrašnjost opremljena raskošnim rokokoom. Zaštitni znak grada je u blizini sagrađena gotičkaFrauenkirche sa svoja dva markantna tornja. Šećemo i prema Maximilianstraße koja je u 19. stoljeću zamišljena kao paradna ulica, a od centra povijesnog dijela grada vodi prema istoku, preko Isara u pravcu Maximilianuma, sjedišta bavarskog parlamenta. Danas je to ulica luksuznih trgovina. Krajnje vrijeme je za bavarsku hranu, stoga predlažemo posjet pravoj bavarskoj pivnici i probu Kaiserschmarnna. To je kao slatko jaje, posipano šećerom i preliveno voćem. Iako zvuči kao desert, prilično je obilno. Možete probati i bilo koji drugi bavarski specijalitet, nećete pogriješiti. Slobodno vrijeme za vlastite programe i u 17.00 sati krećemo prema hotelu koji se nalazi cca 10 km od Münchena – Brunnthal – hotel Stay2Münich 3***. Po dolasku, smještaj, odmor, te odlazak autobusom oko 19,00 sati na večeru u jednu od najpoznatijih pivnica Hofbräuhaus u centru Münchena koja osim dobre hrane nudi i glazbeni program. Povratak u hotel na noćenje.

 

2. dan  Hotel   – DVORCI BAVARSKE (Hohenschwangau i Neuschwanstein) – ČAKOVEC – VARAŽDIN

Doručak. Odjava iz hotela u 9,00 sati. Nakon cca jednosatne vožnje stižemo na parking i penjemo se prema dvorcu Neuschwanstein (može se i busom koji se doplaćuje cca 2,5 eur), danas najpoznatijem po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, kao i scenografija za brojne igrane filmove a i po tome što se nalazi na litici stijene. Ulazimo u dvorac i sada odajemo jednu tajnu. Pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na, do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane. Nastavljamo do dvorca Hohenschwangau. Sa istom ulaznicom ulazimo u dvorac. Slobodno vrijeme za ručak u vlastitom aranžmanu u podnožju dvorca, te polazak oko 15.00 sati prema Čakovcu i Varaždinu. Dolazak se očekuje oko 23,00 sata.

 

Cijena aranžmana po osobi : 865,00 kn

 

Cijena uključujuje

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,

 • jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama

 • razgledavanja prema programu,

 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku ,

 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

 

 

Cijena ne uključuje:

,

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefoni, karte za javni gradski prijevoz i sl.),

             ulaznice za BMW muzej 75,00 kn

 • dvorci Hohenschwangau-Neuschwanstein ulaznice s rezervacijom 200,00 kn (djeca i mladi do 18 godina ne plaćaju ulaznicu)

              večera u pivnici Hofbrauhaus 150,00 kn

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 210,00 kn

 • putno zdravstveno osiguranje za inozemstvo – 20,00 kn po osobi

 

 

 

 • Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).


 • München (Zemaljski glavni grad München, (njem.): Landeshauptstadt München, bavarski: Landeshaptstod Minga), glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke.

 

 • Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • Za državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Njemačkoj nalazi se u Münchenu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (München) se nalazi na adresi Oberföhringer Straße 6, 81679 München, Deutschland. Kontakt podaci: tel. 00 49 89 9090 1650, fax. 00 49 89 260 8751, 00 49 89 983 162, e-mail: 
gkrhmuen@mvep.hr. Generalni konzul: Petar Uzorinac.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

 

 ODGOVORNI ORGANIZATOR: JAKOPIĆ TRAVEL ČAKOVEC, K.Zrinski 2, 40000 Čakovec, ID: HR-AB-40-870088217,

polica osiguranja od odgovornosti 804058147 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane 804058538 uplaćene kod Euroherc osiguranje d.d.

 

 

Aranžman je napravljen 01.03.2019. na bazi min. 45 putnika, a maksimalno 50 putnika i agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene aranžmana u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili promjene tečaja te nedovoljnog broja putnika.

Opći uvjeti o putovanjima turističke agencije Jakopić travel sastavni su dio ovog aranžmana.

Informacije I rezervacije samo u poslovnici ili na telefone: 099 230 2223; 040 396-090, info@jakopic-travel.hr

 Blagdan Tijelova!

 

Cijena: 865,00
Datum: 20.-21.06.2019.
Lokacija: Njemačka

Dodatno

hotel 10 km od  MÜnchena

Podijeli program

Rezerviraj

Rezerviraj program - MÜnchen i dvorci Bavarske

Posljednji programi

Family park

Family Park

Nezaboravna avantura

Cijena: 160,00 kn
Datum: 1.6.2019.
Lokacija: Austrija
Kategorija:
Sarajevo 1

Sarajevo i Travnik

Sarajevo ljubavi moja…..

Cijena: 540,00 kn
Datum: 01.-02.6.2019.
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kategorija:
Sarajevo

Sarajevo i Travnik

Iskoristite praznično raspoloženje!

Cijena: 555,00 kn
Datum: 22.-23.6.2019.
Lokacija: Bosna i Hercegovina
Kategorija:
s