Austrijska jezera 1

Austrijska jezera 1

AUSTRIJSKA JEZERA

 

11.5.2019., subota

jednodnevni izlet autobusom

 

Polazak autobusa iz Štefanca u 4:00 sata, te s autobusnog kolodvora u Čakovcu u 4:20 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u regiju SALZKAMMERGUT čiji je veliki dio još 1997. god. upisan na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine kao kulturni krajolik. To je kraj s brojnim jezerima i zanimljivim pričama. Prve gojzerice su izrađene upravo u tom kraju. Najprije posjećujemo jedno od najljepših mjesta Austrije – HALSTATT, selo na obali istoimenog jezera. Mjesto je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom halštatska kultura.  Šetnja preko glavnog trga s fontanom do gotičke župne crkve Uznesenja Kristova, s kosturnicom iz 16 st. s oko 1500 sačuvanih lubanja, sve do ribarskih kuća. Slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje i kupnju autohtonih proizvoda od drva, vune…

Nastavljamo vožnju do jezera WOLFGANGSEE na čijoj obali se smjestio živopisni gradić St. Wolfgang – na obali istoimenog jezera. Tijekom cijele godine ovdje dolazi iznimno mnogo posjetitelja iz cijelog svijeta. Brojne živopisne fasade kuća plijene pozornost šetača i turista, a biser grada je svakako bogato ukrašena župna crkva Sv. Wolfganga s vrlo vrijednim drvenim Pacherovim gotičkim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Na povratku ćemo još posjetiti BAD ISCHL omiljenu rezidenciju Habsburgovaca. Šetnja povijesnom jezgrom uz rezidencijalni park sa čuvenom carskom vilom, uz župnu crkvu sv. Nikole do kraljevske i carske slastičarnice Zauner. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledavanje uz mogućnost posjeta carskoj vili i (ili) pripadajućem parku uz nadoplatu. Još malo vremena posvetiti ćemo radionici medenjaka u Bad Aussee-u – mogućnost kupovine istančanih delicija. Povratak je predviđen oko 18.00 sati s dolaskom u u kasnim večernjim satima .

 

CIJENA: 240,00 kn

 

Cijena uključuje:
prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom
pratnju voditelja putovanja
troškove organizacije i pripreme putovanja
osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu

Cijena ne uključuje:
troškove osobnih narudžbi

carska vila I park 15,- Eur, samo park 5,10 EUr

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica!
Preporučamo putno zdravstveno osiguranje – 10,00 kn po osobi!


Program je izrađen na bazi min. 42 putnika, a maksimalno 46 putnika i u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana ili otkaza putovanja.
Za ovaj program vrijede opći uvjeti i upute za turističke aranžmane agencije Jakopić travel.

Kontakt: 099 230 2223; 040 396-090, info@jakopic-travel.hr

 

 

Halstatt, Wolfgangsee, Bad Ischl

Cijena: 240,00
Datum: 11.5.2019.
Lokacija: AUstrija

Dodatno

Podijeli program

Rezerviraj

Rezerviraj program - Austrijska jezera 1

Posljednji programi

austrijska-jezera-111

Austrijska jezera 1

Halstatt, Wolfgangsee, Bad Ischl

Cijena: 240,00 kn
Datum: 11.5.2019.
Lokacija: AUstrija
Kategorija:
rastoke23

Plitvička jezera i Rastoke

Ručak u Korenici

Cijena: 380,00 kn
Datum: 27.4.2019.
Lokacija: Hrvatska
Kategorija:
Dvorci Bavarske

MÜnchen i dvorci Bavarske

 Blagdan Tijelova!

 

Cijena: 865,00 kn
Datum: 20.-21.06.2019.
Lokacija: Njemačka
Kategorija:
s